Неділя, 28 Квітня, 2024

Хет-трик з петицій у 2021: рішення вінничан

Три головні версії прохань народу вінницького до лав державотворців та тих, хто високі посади в владі міській займає потрапили під око, І, якщо вони вже мають відповідь, розповімо що влада народові відповіла.

Самі пращури петицій, так звані квазі-петиції, були ще на переломі 19 та 20 сторіч. У Російській імперії було складено великий документ у 1905 році, але на той час сили петиційної він не набув, пише vinnytsia-future.com.ua.

У сьогоденні, петиції, а особливо їх електронні версії, стали можливими ще у 2015 році. З тих пір люди пишуть туди свої побажання, чи прохання, щодо поліпшення умов проживання, благоустрою, встановлення чи демонтування чогось. Ці приклади ми сьогодні і розглянемо.

Петиція на скейт-парк


Перша петиція яка була направлена на підтримку від містян та міської влади, при умові отримання потрібної кількості вподобань від вінничан, і має на меті покращити ситуацію із скейт-парками у місті. Розроблена концепція стосується як реконструкції парку “Хімік”, так і нового місця для тренувань екстремальної та талановитої молоді.

Цього тижня – в понеділок – петицію подав вінничанин Артем Самоєнко. За його словами майданчик у Центральному парку культури та відпочинку є небезпечним для любителів покататися на скейті, роликах, самокатах.

Автор петиції звернувся до народу Вінниці від імені усіх райдерів та запропонував побудувати скейт-парк для молоді. Це допоможе

  • розвиватись талановитій молоді
  • об’єднувати вікові групи
  • мати унікальне спортивне ядро для райдерів
  • посилювати цікавість у туристів
  • популяризувати здоровий спосіб життя та спорт.

Петицію можна підтримати за посиланням. До кінця прийому голосів залишилось ще тринадцять днів. Для того, щоб петиція набула сили потрібно 350 голосів. Станом на сьогодні за ідею створення скейт-парку проголосувало лише 144 людини. 

Петиція на карантин



У радянські часи, та періоди дитинства, в багатьох були ситуації, коли мати чи бабуся виходили на балкон та голосно кричали ваше ім’я, що визначалось як вирок та заслання додому. І дай бог, щоб до завтра. А не на місяць, бо двояків нахапав як гав на уроках. А зараз переносимось у 2021 рік. Навколо все ще не вщухає падемія. Лікарі працюють з останніх сил. Лікарні переповнені. І ніхто не хоче відкрити кватирку та голосно кликати вас, щоб ви одягали маску та йшли додому.

Вінничанка Олена Ковальчук, звісно, нікому нічого не кричала. Але вона дійсно зацікавлена у масовому збереженні життів вінничан. Саме тому вона подала петицію до міської влади з проханням посилити карантин.

Пропозиції від авторки петиції прийшли наступні. Вона пропонує обмежити доступ до:

  • Ресторанів, 
  • Кафе
  • Проведення масових заходів 
  • Кінотеатрів, 
  • Спортивних залів 
  • Басейнів
  • ТРЦ,
  • Церков 
  • Транспорту.

Також пропонує обмежити доступ до церков та кількість пасажирів у громадському транспорті.

Петицію можна підтримати за посиланням. До кінця прийому голосів залишилось ще 2 дні. Для того, щоб петиція набула сили потрібно 350 голосів. Станом на сьогодні за ідею посилення карантинних умов проголосувало лише 124 людини. 

Петиція на пам’ятник Бандері

“Роде, роде, встаньмо нуно! Попри чвари всі проб’ємось!
Я не заспокоюсь доти, поки волі не доб”ємось!”

Звісно такі слова не писав Степан Бандера. Але його прагнення боротись за усю країну, навіть у людей, далеких від військово-політичних нюансів ОУН УПА, викликає захоплення та допомагає створювати подібні коротенькі римовані гасла! Один із таких відчайдухів вирішив піти далі.  

Вінничанин розмістив петицію, у якій пропонує встановити пам’ятник або погруддя Степану Бандері у рідному місті. Заради патріотично-естетичного задоволення, історичної цінності та моменту шани великому діячеві історії.

Минула спроба звернути увагу влади на прохання містян, щодо встановлення пам’ятнику Степана Бандери на теренах Вінниці, закінчилася лише підтримкою у шість голосів. Там пропонували поставити великий постамент Бандері  ніби-то “на зло” ворогам.

Цьогорічна спроба від іншого автора має трохи більший успіх. Майбутнє погруддя чи статуя у весь зріст, як пропонує автор петиції, може прикрашати простір площі Європейської або алея на вулиці Пирогова. Але все одно поки що обгрунтування встановлення пам’ятнику немає.

Петицію подано аж у лютому місяці. А 16 березня голосування закрилося. Із потрібних 350 голосів, на петиції зібрали лише 119. І відповіді від влади, при таких умовах, немає.

Якщо в вас є бажання ще встигнути на надати потрібні голос за такі нововведення, то в статті вказані посилання на вищевказані петиції.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.