П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тепер у вінницькому громадському транспорті можна сплатити проїзд за допомогою SMS

Відтепер у вінницькому муніципальному транспорті можна оплатити проїзд без участі кондуктора за допомогою будь-якого телефону і це не обов’язково має бути сучасний смартфон, для цього достатньо просто відправити смс, про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua».

Зовсім нещодавно у вінницькому громадському транспорті з’явилась змога сплачувати проїзд за допомогою мобільного додатку Приват24. Процес оплати полягав у скануванні унікальних для кожного вагону QR-кодів, відсканувавши який з рахунку пасажира знімається вартість проїзду і він отримує електронний квиток, який необхідно прокомпостувати, в ньому вказаний час придбання, номер вагону та маршрут. Такий квиток дійсний годину. Оплата проїзду в транспорті за допомогою QR-кодів неабияк сподобалась пасажирам, про це свідчать цифри, адже в перші тижні роботи цієї інноваційної системи, нею скористалися понад тисяча вінничан.

Але багато пасажирів розповідали, що інколи оплата за допомогою додатка у смартфоні викликає певні незручності, такі як: мала кількість QR-кодів у вагоні, проблеми з фокусуванням камери, незручність при заповненому транспорті і т.д. т.п. Однак при використанні смс-оплати майже усі недоліки системи з  QR-кодів стають менш критичними.

Те, що у вінницькому муніципальному транспорті з’явилася ще одна система оплатити за проїзд, а саме за допомогою sms, звісно ж гарна новина, але все не так просто, адже, скористатися новою послугою можуть пасажири які є абонентами оператору мобільного зв’язку “Київстар”. Процедура сплати проїзду досить проста, все що необхідно зробити це відправити sms з кодом транспорту та номером маршруту на спеціальний номер 877. У відповідь пасажиру надходить sms -квиток, який містить приблизно ту ж саму інформацію що і квиток придбаний в додатку Приват24.  Варто зазначити, що мобільний оператор в свою чергу не стягує комісію. Єдина умова – наявність достатньої кількості грошей на мобільному рахунку.

До речі, сьогодні, 12 лютого, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою та компанією “Київстар” і презентація цього способу оплати проїзду.

Нагадаємо, наразі в громадському транспорті встановлюють обладнання для безконтактної оплати проїзду, у квітні планують  розпочати продаж електронних квитків.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.