П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Вінниччині 26 ОТГ чекають на «шерифів» від нового проекту «Поліцейський офіцер громади»

У Вінницькій області 26 об’єднаних територіальних громад із 37 оголосили, що готові до впровадження на своїй території посади поліцейського офіцера громади. Відповідний проект 28 травня був презентований у Києві за участю Прем’єра Володимира Гройсмана, керівництва МВС та Нацполіції. Про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua»

Наразі перших 34 офіцери приступили до роботи на Дніпровщині, на черзі – Кіровоградщина. Про те, коли розпочнуть набір офіцерів, котрі будуть працювати у громадах Вінниччини, поки невідомо. Але працівники обласної поліції сподіваються, що чекати залишилось недовго.

Помешкання офіцера повинно знаходитись на території громади, там само розташовуватиметься його постійний офіс. До того ж, на відміну від теперішніх дільничних, поліцейського офіцера громади буде звільнено від виконання невластивих обов’язків за межами села, селища чи містечка.

Звернутися до поліцейського офіцера громади мешканці зможуть з приводу будь-яких питань.

Громада також повинна посприяти нововведенню. Офіцеру потрібно надати робочий кабінет, котрий називатиметься «поліцейською станцією». Наразі вже запрацювало чотири поліцейські станції в громадах. У Гайсині, Вороновиці та Немирові зусиллями громад було придбано автомобілі для дільничних.  

За словами керівництва Нацполіції, впроваджувати новий проект вирішили, коли побачили, що із 2016 року, а саме після реформування, кількість дільничних офіцерів, в тому числі у Вінницькій області, зменшилась майже два рази.

Вочевидь, ОТГ мають різний характер, там різні виклики, тому кожна громада потребує індивідуального підходу. Таким чином дійшли висновку, що найефективніше забезпечити безпеку та правопорядок можна буде, якщо окрема територіальна громада матиме власного офіцера поліції.

Схожі моделі працюють у європейських країнах та США. Тож нові офіцери  уже сміливо зможуть називатися «шерифами», звичайно, неофіційно.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.