Вівторок, 19 Березня, 2024

Соборну перекриють нa літо — мінятимуть колії

Під час презентації першого тролейбуса «Вінниця» генеральний директор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко розкрив деякі деталі реконструкції трамвайний шляхів на Соборній. Зокрема про те, що роботи почнуться в червні, а щоб їх швидко виконати – необхідно заблокувати рух транспорту центральною вулицею, повідомляє «vinnytsia-future.com.ua».

Було вирішено проводити ремонтні роботи влітку, так як відбувається зменшення попиту на користування  громадським транспортом: студенти і школярі на канікулах, жителі міста йдуть у відпустку. Не зупиняючи рух, підрядник буде виконувати ці роботи протягом тривалого часу. А це великий об’єм  роботи: багато техніки потрібно буде залучати, яку потрібно буде десь ставити, складати будівельні матеріали. Поки трамваї не їздитимуть по місту, можлива також реконструкція рейок на Замостоянскій (від Стеценко до «Зорі») і заміна трамвайних колій нa Бaтозькій (колишня Кіровa).

Точна дата зупинки руху буде відома після переговорів з компанією, яка проведе реконструкцію шляхів. У 2007 році на Соборній вже прокладали «оксамитовий шлях», на ділянці вулиці з торгово-економічного інституту до католицького костелу. Зробити все не вдалось, адже не вистачило бюджетних грошей. Ремонт повністю завершать цього року.

На початку квітня ProZorro опублікував тендер на реконструкцію колії, які на Соборній. Майбутній підрядник має замінити рейки на двох частинах вулиці: від школи № 2 до Театральної і від вулиці Кропивницького до Центрального мосту. Там мають зробити так званий «оксамитовий шлях». До речі, орієнтовна вартість проекту складає 46 мільйонів 812 тисяч гривень. Підрядника визначать після проведення аукціону, 23 квітня.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.