П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У центрі Вінниці демонтували історичний готель, на його місці з'явиться торговельно-офісний центр

Три місяці тому, ще у 2018 році у Вінниці на вулиці Соборній почали розбирання колишнього готелю-прокуратури. Початок робіт припадав практично на початок листопада. Про це повідомляє “vinnytsia-future.com.ua”

Зараз споруда уже майже зникла. Зміни зовнішнього вигляду центральної вулиці можна особисто побачити, переглянувши фотографії в стилі «до та після».

За планом проекту будівництва, уже через три роки, у 2021 на місці розібраної з’явиться нова будівля, котра стане торговельно-офісним центром.

На протилежному боці вулиці від костелу капуцинів знаходився готель, побудований у ХІХ сторіччі. Як з’ясувалося, згідно з дослідженнями істориків, будинок належав Іцеку Гофштейну. За часів радянського союзу тут розміщувалась прокуратура.

Не дивлячись на поважний вік будівлі, їй так і не вдалося стати пам’яткою архітектури. За словами історика Олександра Федоришена, у 90-х роках історичний готель  значився як «нововиявлена пам’ятка, рекомендована до внесення в реєстр пам’яток архітектури місцевого значення», проте це так і не сталося.

На початку поточного року стало відомо, що в центрі нашого міста виросте ще один ТЦ. Окрім торгових приміщень у ньому знаходитимуться також офіси. Його висота становитиме три поверхи й мансардний поверх. З цією метою демонтують колишній готель «Центральний».

Наприкінці жовтня 2018 року розпочали підготовку до зносу будинку. Його обнесли парканом, а всередині споруди розпочали свою роботу будівельники.

На даний час будинок  уже майже розібрали. Працівники будівництва вже потроху демонтують перший поверх.

Хочемо нагадати про те, що цеглу з колишнього історичного готелю в центрі Вінниці розпродавали на сайті оголошень. Ціна цегли становила 7 гривень за шматок.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.