Вівторок, 19 Березня, 2024

Чого очікувати від реконструкції на Театральній?

Роботи з реконструкції площі Героїв Небесної Сотні і вулиці Театральної у Вінниці розпочали в жовтні. Наразі вже реконструйовано частину майдану Небесної Сотні. Про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua» з посиланням на фейсбук сторінку Віктора Перлова, який є радником вінницького міського голови.

Нещодавно по вулиці Театральній на 1,5 метри зробили ширшою частину проїжджої частини дороги та перемістили, а також розширили зупинку громадського транспорту, демонтували «кишеню», таке рішення дасть змогу одночасно зупинятися кільком тролейбусам/автобусам, не створюючи затору. Сьогодні підрядники демонтують зупинку і перенесуть її ближче до Соборної. За інформацією фахівців, розширення дороги до 10 метрів дозволить усунути затори, а зупинка буде зручною для маломобільних городян та населення в цілому.

Раніше площа називалась Театральна пізніше, після подій Революції Гідності площа отримала нову назву Майдан Небесної Сотні. Зараз площа змінила не лише назву тепер вона асоціюється у жителів міста вже не з романтичними побаченнями, а з подіями революції та війни. Тут відбувалися перші в Вінниці акції протесту проти режиму Януковича. Пізніше внаслідок трагічних подій на Майдані прощались з Героєм Небесної Сотні Максимом Шимкою та проводжали в останній путь бійців 95-ї бригади, що загибли при обороні Донецького аеропорту. На честь загиблих героїв цього року в лютому на майдані змонтували меморіал – Дерево Свободи, біля якого пізніше облаштували інформаційну табличку.

Реконструкція майдану продовжиться в наступному році. Згідно плану тут мають ще встановити скульптурну композицію у вигляді електронного годинника. Також встановлять нові лавки та урни для сміття, буде оновлено газон та замінена плитка, а також відремонтують фонтани.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.