Вівторок, 19 Березня, 2024

У 2019 році планують витратити понад мільярд гривень на ремонт аеєропорту в Гавришівці

Аеродром «Вінниця» розташовується неподалік від населеного пункту Гавришівка, це в 7,5 км від залізничної станції Вінниці, заснований він в 1950-их роках. Завдяки розташуванню аеропорт має досить  зручне сполучення, як автомобільне так і залізничне. Він оснащений світлосигнальної системою, що дозволяє працювати в темну пору доби та пристосований для прийому повітряних суден на протязі усього року, про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua».

Командування Повітряних Сил Збройних Сил України обіцяє, що цей аєропорт має стати першим в Україні який вже наступного року капітально відновлять. Відповідне рішення опублікували на своїй сторінці у фейсбук Повітряні Сили Збройних Сил України.

У повідомленні йдеться про заміну штучного покриття злітно-посадкової смуги, стоянок для літаків, комунікацій, світло та радіотехнічного обладнання. Окрім цього планується облаштування територію огорожею та більш сучасними з технічної точки зору засобами охорони. Попередня вартість проекту оцінюється у понад 1 млрд грн. Кошти на реалізацю проекту виділятимуть місцеві органи влади. Як і планувалось раніше, під час реконструкції аеродром повністю припинить свою роботу.

Нагадаємо, що у 2017 році Кабінет Міністрів в рамках програми розвитку аеропортів виділив Вінницькому аеропорту 200 млн грн для реконструкції злітно-посадкової смуги. Про таке рішення стало відомо під час підписання Меморандуму з міністром оборони Степаном Полтораком в стінах міської ради. За ці кошти  планувалось розширити її на три метри, та покращити в цілому щоб приймати літаки вищого класу. Однак їх не могли використати через земельну колізію. Оскільки земля на якій розташовувся аеропорт належала Міністерству оборони, а майновий комплекс разом із злітною смугою територіальній громаді міста. Наразі такі юридичні моменти унормували, що дозволяє розпочати роботи з проекту по реконструкції території аеродрому.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.