Вівторок, 19 Березня, 2024

Корпус лікарні Пирогова реконструюють за понад 50 мільйонів

У Вінницькій обласній лікарні імені Пирогова планується провести фундаментальну реконструкцію одного з приміщень для розміщення там відділення гострого інсульту та нейрохірургії, яке буде переведено з лікарні ім. Ющенка. Згідно з документацією весь обсяг роботи заплановано завершити за два роки, про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua».

лікарня

Трохи історії

Лікарня ім. М.І.Пирогова функціонує понад 100 років. У 1917 році вона почала приймати пацієнтів в якості лікарні, яка повинна була лікувати як городян, так і сільських жителів. Перші будівлі лікарні були побудовані понад століття тому назад. Загальна чисельність лікарні включає більше 20 будівель, в яких в даний час працюють 20 спеціалізованих стаціонарних відділень, консультативна поліклініка і 11 параклінічних відділень. На території лікарні розміщено 746 ліжок, кожного року отримують лікування понад 20 000 пацієнтів.

Фінансування

Департамент будівництва, містобудування і архітектури Вінницької ОДА оголосив закупівлю на 52,5 мільйони гривень. Ці кошти призначені для реконструкції двоповерхового корпусу №7.

Фінансування буде здійснюватися спільно з Державним фондом регіонального розвитку. Реконструкцію планується провести в період з липня 2019 року по жовтень 2020 року. Згідно з інформацією представленою на сайті ДФРР, загальна кошторисна вартість реконструкції становить 83 267 200 гривень, з яких понад 34 мільйонів буде витрачено на обладнання. Із загальної суми «ДФРР» надасть 58 619 717 гривень, а інша частина буде виділена з місцевого бюджету.

Додамо, що вартість першої черги складе 54 238 900 грн, а друга черга – 29 026 300 грн. Станом на 1 січня 2019 року на розробку документації (проект та кошторис) вже витрачено 783 тис. з місцевого бюджету.

Навіщо реконструкція?

Як наголошується на сайті, нейрохірургічне і інсультне відділення буде переведено з лікарні ім. Ющенко, тому що вони знаходяться в старій будівлі, що унеможливлює розширення і поліпшення умов для надання медичної допомоги пацієнтам. Було запропоновано перевести ці відділення в лікарню ім. Пирогова, однак, запропоноване приміщення також є історичним і було побудоване більше 100 років тому.

Проект

Робочий проект передбачає розміщення відділення інсульту ( 23 койко-місця ) на першому поверсі, з яких 17 – в палатах інтенсивної терапії. Рентгенівський блок нейрохірургічного відділення (24 койко-місця ) розмістять на другому поверсі, шість койок будуть перебувати в палатах інтенсивної терапії. Вони також реконструюють сходи і встановлять шахту для лікарняного ліфта. Приміщення обладнають новими вікнами та дверима, відремонтують стелі, стіни і підлогу всередині будівлі, також корпус матиме системаму пожежної сигналізації, димовидалення, блискавкозахисту, охоронної сигналізації і тому подібне.

Виконавець

19 червня буде оголошено відкритий тендерз визначення виконавця реконструкції будівлі лікарні. Відзначимо, що учасник який переможе, повинен відповідати всім критеріям і запропонує завершити всі роботи за найнижчою ціною.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.