Вівторок, 23 Квітня, 2024

Яким та де буде новий мікрорайон Вінниці?

Виконком міської ради 30 травня затвердив детальний план розвитку десятого мікрорайону, повідомляє «vinnytsia-future.com.ua». Житлові квартали планується побудувати між Барським шосе – вулицями Келецька – Ващука і Вишенським озером. Що саме буде побудовано на цьому місці?

Вінницькі урбаністи відзначають, що в «Чорнобилі» комфортно жити, але більше можливостей для розвитку району «Чорнобиль» може з’явитися після будівництва десятого мікрорайону. За словами інженера-містобудівельника Ігоря Ососкова, є можливість додати більше відкритих спортивних зон, які не матимуть жодних обмежень, на відміну від шкільного стадіону. А також шукати способи збільшити кількість автопарків – наприклад, будувати підземні або багатоповерхові автостоянки.

Урбаніст Віталій Мельник сказав, що «Чорнобиль» – типовий радянський спальний район зі щільною забудовою. Тому, на його думку, нові об’єкти благоустрою можна робити тільки у дворах житлових будинків.

Згідно з планами міської адміністрації, про які було оголошено раніше, тут будуть побудовані будинки 4-7 поверхів, дві школи і два дитячі садки, православна церква, набережна вздовж Вишенського озера, торговий центр і автостоянка. Техніко-економічні показники свідчать про те, що ДНЗ будуть розраховані на 360 місць, а школи – на 990 учнів. Дорожня мережа району складе 10,95 кілометрів. А з громадського транспорту заплановано тільки маршрутне таксі.На території району буде 1012 паркувальних місць. На території, площею 90,3 га, будуть жити 9 000 осіб.

Колишній головний архітектор міста Олександр Рекута сказав, що будівництво десятого мікрорайону почнеться після того, як будуть вирішені всі земельні питання. Відповідно до процедури, представленої на слуханнях Департаментом земельних ресурсів, необхідно об’єднати всі земельні ділянки в одну юридичну особу, змінити цільове призначення та визначення територій, які передають у комунальну власність громади. Як швидко це буде? Все залежить від того, як швидко землевласники узгодять один з одним всі нюанси і проведуть всю процедуру. А швидкість будівництва мікрорайону буде залежати від забудовника, якого визначить об’єднання власників землі в десятому районі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.