П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Центральному парку з'явилась сучасна вбиральня

В головному парку Вінниці минулого тижня  встановили громадську вбиральню, що має дві кабінки та облаштована всіма зручностями, зокрема – для людей з інвалідністю. Розташована вона неподалік шахового клубу, що біля арки.

За інформацією vinnytsia-future директор Центрального міського парку Юрій Приймак повідомив, що загалом в парку є три вбиральні, дві з яких безкоштовні (біля планетарію та Літнього театру).

За користування модульною вбиральнею, будівництво якої обійшлося у понад 1 мільйон гривень, потрібно сплатити 5 гривень. Конструкція модульного туалету оснащена купюроприймачем, що дозволить брати плату за послуги, не використовуючи працю касира. Спеціальний пристрій приймає купюри номіналом одна та дві гривні (решти апарат не видає).

При будівництві вбиральні були використані матеріали, що не іржавіють – хром та нікель. Модуль має дві окремі “кабінки”. В одній з них передбачено зручності для людей з інвалідністю: секцію облаштовано пандусом, а унітаз має спеціальні перила.

Також в обох секціях встановлені умивальники та сушарки для рук, які працюють автоматично при піднесенні рук відповідно до крану чи сушарки. Окремо встановлено шафки для туалетного паперу та паперових рушників.

Двері вбиральні зачиняються автоматично, водночас у разі, якщо у відвідувача виникнуть якісь проблеми з відкриттям дверей, туалет оснащений екстреною кнопкою виклику працівників парку. Варто зауважити, що якщо людина перебуває в туалеті понад 15 хвилин, двері відчиняться автоматично.

За словами вінничанина Віктора Перлова з його соціальної сторінки у Facebook, вбиральню встановили поблизу центрального входу у парк. Взимку вбиральня буде опалюватися. Туалет працюватиме щодня з 8:30 до 22:00.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.