Понеділок, 29 Квітня, 2024

У Вінниці на місці ринку "Привокзальний" планують збудувати автовокзал і торгівельний комплекс

У Вінниці на місці ринку “Привокзальний” з’являться новий ТЦ і автовокзал. Про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua» з посиланням на FB-сторінку підприємця Володимира Продивуса.

У п’ятницю, 5 квітня, голова ради директорів фінансової корпорації «Прем’єр» (володіє ринком «Привокзальний»), президент Федерації боксу України Володимир Продивус опублікував на своїй сторінці в Facebook одну з можливих візуалізацій реконструкція площі Привокзальної і самого ринку.

У своєму пості Володимир Продивус пише, що не слід вірити чуткам, які стосуються продажу “Привокзального” ринку. Як виявилося, візуалізація, яка швидко поширюється через локальні ЗМІ і соціальні мережі – це всього лише один з варіантів. Володимир Продивус також пояснив, що у нього немає цілей поспішати з цим проектом.

Раніше українські та зарубіжні урбаністи і архітектори вже висловлювали свою думку про майбутнє вінницьких ринків, а потім Урс Томанн запропонував створити в цьому місці щось схоже на торговий центр.

Щодо того, чи буде побудований новий автовокзал або буде перенесений існуючий, Володимир коротко відповів:

– Я не думаю, що в місті потрібно створювати нові логістичні можливості для пасажирів, позбавляти їх тих можливостей, які вже існують і користуються популярністю.

Підприємець вважає, що таке розташування торгового центру між вокзалами – дуже правильне рішення, адже це дозволить пасажирам цікавіше провести час в очікуванні або просто придбати необхідні речі або продукти в дорогу.

– Тепер мешканці та гості Вінниці зможуть ефективніше планувати свої поїздки, оскільки від ЖД до автовокзалу вони зможуть пройти пішки, — зазначає Продивус.

Слід зазначити, такий формат організації транспортного комфорту пасажирів давно використовується в Європейських країнах.

Варто додати, що новий автовокзал і торговий комплекс на місці залізничного вокзалу почнуть будівництво не раніше весни 2021 року. До речі, минулого тижня Вінничанин зареєстрував петицію, в якій запропонував владі міста побудувати підземну парковку біля залізничного вокзалу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.