П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Вінниці відреставрують житловий будинок на Замостянській

У Вінниці планують відреставрувати чергову пам’ятку архітектури – це “Житловий будинок залізничників”.  Депутати міської ради під час останньої сесії, що відбулася минулої п’ятниці прийняли рішення щодо виділення коштів на виготовлення проектної документації. Згідно з документами по реставрації об’єкту, планується виділення загальної суми розміром в 500 тисяч гривень, за ці кошти будуть розроблені проектні роботи, а також і безпосередньо сама реставрація, повідомляє «vinnytsia-future.com.ua».

Інформація про дане рішення опублікована на сайті міської ради. Житловий будинок, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, розташований на розі вулиць Коцюбинського та Замостянської за адресою вулиця Замостянська, 27. Ця будівля є «фасодною» відносно до нової алеї на замостянскій, про реставрацію якої ми вже писали раніше. Першим кроком до перевтілення споруди є розробка проектної документації, вона розпочнеться в наступному році, а оскільки до кінця року залишилось менше місця, на думку нашої редакції, зовсім незабаром городянам буде представлений проект. Слід зазначити, що дана будівля була споруджена ще у 50-х роках минулого сторіччя.

Раніше на цьому місці існував Вознесенський храм який був побудований на честь Вознесіння Господнього у 1911 році за проектом міського архітектора Григорія Артинова для викладачів і студентів тодішньої учительської семінарії, а також для жителів мікрорайону «Замостя». Храм проіснував усього 16 років. З приходом радянської влади, у 1929 році він був закритий та перетворений у кінотеатр, а після другої світової війни був зруйнований та знесений. Після відновлення міста в кінці 40-х років на місці храму почали будувати нову будівлю, яку ми бачимо і сьогодні.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.