Четвер, 25 Квітня, 2024

Реконструкція на Замостянській, що змінилось?

В даний момент продовжуються роботи по реконструкції алеї від проспекту Коцюбинського  до вул. Стеценка. Сьогодні завершили висаджувати дерева, яких загалом має бути 210, та вже зробили переїзди, уклали плиткою, поклали асфальт та зробили відповідні розмітки для велосипедистів, пішоходів та автомобілів. Також продовж всієї алеї встановили нові світлодіодні  ліхтарі. Що стосується дерев, якими висаджували алею та тротуари, то навколо них було чимало дискусій, адже в кожного городянина своя думка щодо доцільності висаджування певної породи дерев. Наразі всі ці питання вирішились таким чином чином, щоб задовольнити усіх, тому на алеї будуть рости сакури, клени, сосни та горобини, про це повідомляє vinnytsia-future.com.ua.

З метою комфортного користування громадським транспортом всіх груп населення, трамвайні зупинки, прилеглі до алеї, облаштували підвищеними платформами. Що стосується трамвайних колій, то їх оновили, вже досить відомою у Вінниці технологією – це, так званий «оксамитовий шлях», який зменшує шум від проїжджаючих трамваїв. Не важко помітити що на Острозького та Героїв Крут звузили переїзди, таке рішення також буде втілено і на переїді з вулицею Стеценко. Це обґрунтовано створенням більш комфортного простору для пішоходів в першу чергу, тому зону для їх пересування збільшили.

Оскільки всі капітальні роботи майже завершилися, незабаром почнеться встановлювання лавок, які мають бути подвійними, а також сміттєвих урн поруч з ними. Кажуть, що реконструкція вулиці непроста, адже дуже багато різної роботи.

Насамперед, реконструкція планувалась так, щоб замостянська алея стала схожою на оновлений проспект Космонавтів, навіть велика частина робітників, які зараз працюють тут, раніше змінювали проспект Космонавтів. Але, як розповів виконроб – Петро Вільчинський, проспект Космонавтів значно ширше, тому працювати на ньому було легше, однак незважаючи на всі труднощі, реконструкція першої черги підходить до кінця.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.