П’ятниця, 3 Травня, 2024

Чи можливо, що «Ляля» і «Пирогов» стануть річковим трамваєм?

До мерії було звернуто із закликом продовжити маршрути і побудувати нові причали для катерів «Ляля ратушна» і «Пирогов». Вінничанин запропонував, щоб кораблі прирівнювалися до громадського транспорту. З ціною 10-15 грн з людини, про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua».

Вінничанин Роман Куземський написав петицію в мерію з пропозицією створити новий тип громадського транспорту в місті Вінниця. Чоловік запропонував побудувати додаткові причали на Південному Бузі, щоб повернути маршрут в бік Водоканалу. А також побудувати нові причали в П’ятничанах, Бригантині, Масиві, лікарні Ющенко. Після цього – прирівняти кораблі з іншим видом громадського транспорту, з регулярним розкладом руху і ціною проїзду – 10-15 грн з людини. І наскільки це можливо?

Петиція отримала 225 підписів, чого було недостатньо для розгляду її міською радою. Однак більшість вінничан підтримували ініціативу появи річкового трамвая. Представники пристані «Вінниця», розповіли наскільки це можливо. В першу чергу зазначили, що, при нинішній ціні на дизельне паливо перевозити людей за 10-15 гривень буде просто не вигідно. А що стосується повернення маршруту в бік Водоканалу, то це малоймовірно, оскільки там дно все ще замулене, і коли човни йдуть, гвинти піднімають весь мул. Крім того, катери та пірс перебувають у державній власності. А для розвитку річкового транспорту місто повинно отримати все майно в комунальну власність. А це депутати вже намагалися зробити влітку 2018 року.

Нагадаємо, цього року сезон прогулянок на теплоходах стартує з 20 квітня. Ціна квитків в одну сторону — 70 грн дорослий, 60 гривень студентський, 40 грн для дітей, віком до 10 років. Діти до 5 років — безкоштовно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.