Четвер, 2 Травня, 2024

Майбутні генії: у Вінниці дітей навчають у спеціальній ІТ-школі

Кожне наступне покоління починає задумуватися про вибір професії все раніше. Ще 10 років тому рішення, до якого ВНЗ вступити та яку професію обрати, діти починали обговорювати з батьками вже після випускного. Зараз все зовсім по-іншому. Батьки змалку намагаються розгледіти таланти своєї дитини та якомога раніше почати підготовку та опанування майбутньої професії. Далі на vinnytsia-future.

Країна змінюється, а з нею і ринок праці. На зміну роботі на заводі у якості токаря або зварювальника, приходить робота в офісі. Нині все більшої популярності набуває сфера ІТ-технологій. Висока зарплата, перспективи кар’єрного росту, вільний графік роботи та можливість самореалізуватися у будь-якому віці – саме ці переваги роблять зайнятість у сфері інформаційних технологій такою привабливою. 

Вивчати ІТ можна змалечку

У наш час чимало людей, у зв’язку з втратою роботи або будь-якими іншими факторами, змінюють своє життя  та переходять в ІТ. Саме тому серед вінницьких айтішників можна побачити не лише молодих програмістів, але і людей поважного віку, які займаються веб-дизайном або пишуть  коди для інтернет-додатків. У Вінниці цим вже нікого не здивуєш. 

Проте, вже скоро на конференціях з питань розвитку галузі можна буде зустріти і дітей.  Дивовижно, але не вони прийшли за компанію з батьками, а зовсім навпаки – батьки супроводжують своїх талановитих дітей. У Вінниці приватні школи вирішили, що опанувати мови програмування та почати створювати власну продукцію можуть не лише дорослі, але і діти, причому з самого раннього віку. У місті відкрили кілька шкіл, в яких “кодити” вчать з п’ятирічного віку.

Дитяча школа “IKidz”

Виявляється, що вивчати мови програмування можна ще з садочка. Це довела вінницька дитяча ІТ-школа “IKidz”. Тут набирають групи для навчання з 5 років і до 15. Якщо дитина змалечку має неприховану пристрасть до інформаційних технологій, то можна розраховувати, що в найближчому майбутньому вона стане справжнім генієм. У школі всі бажаючі можуть прийняти участь у безкоштовному майстер-класі та зрозуміти, чи підходить це саме їм. У процесі навчання діти познайомляться на практиці з сучасними мовами програмування, а заняття розвиватимуть логічне мислення учнів. Для малюків все відбувається в ігровій формі, тож діти навчаються та граються одночасно. 

Варто зазначити, що така форма навчання може не лише допомогти дітям опанувати нову професію, але і сприятиме комплексному розвитку. Діти мають змогу покращити свої успіхи у математиці, логіці та англійській мові. Для вихованців  старшого віку навчання стане прекрасною можливістю дізнатися, як створювалися їх улюблені комп’ютерні ігри та спробувати запрограмувати щось своє. Тепер, коли ви обурюватиметесь тому, що дитина з захопленням проводить весь вільний час біля комп’ютера, буде зрозуміло, що  дитина вже не буде гратися, а сама створюватиме ігри. Можливо, саме ця школа може виховати чергового українського генія. 

Додатковим плюсом для дітей та батьків стануть розважальні заходи, які організовують педагоги “IKidz”. ІТ-школа знаходиться у центрі міста, тож сюди дуже зручно добиратися. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.