Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Вінниці планують виготовити чотири нових тролейбуси

Як повідомляє vinnytsia-future цього року Вінницька транспортна компанія почали виготовляти власні тролейбуси. У 2019-му «ВТК»  має намір випустити чотири таких тролейбуси. Перший із них мають презентувати публіці уже в кінці місяця.

Наразі  в ньому закінчили  роботи з електропроводки та пневматичної і гідравлічної мереж. Проводиться тестування програмного забезпечення бортового комп’ютера тролейбуса та монтаж інформаційних систем.

Виглядом тролейбус відрізнятиметься від інших. Він тюнінгований і схожий за дизайном на трамвай «VinWay». На тролейбусі облаштовано головки струмоприймачів, які сьогодні вже випробували в роботі на інших тролейбусах . Також встановили  інформаційну систему вінницького виробника.

Тролейбус розрахований на 33 пасажири. Для зручності у ньому встановлять низьку підніжку. Перевагою транспортубуде автономний хід на відстань 5 км. Це дозволить  під час несправності ліній об’їхати аварійне місце  та заїхати в депо.  

Завдяки встановленому новому сучасному двигуні тролейбус буде економити електроенергію у порівнянні з старими машинами – він потребуватиме на 30 % менше електроенергії.

Нагадаємо, що раніше вінницькі працівники  виготовили десять власних трамваїв «VinWay». Стосовно тролейбусного парку, то 2014 року закупили 40 нових тролейбусів «Богдан», а решта одиниць (129 тролейбуси) відновили за програмою капітального ремонту.

За словами мера Сергія Моргунова новий тролейбус планують запустити в роботу наприкінці весни. Також міський очільник запевнив, що необхідно підрахувати витрати,  які мають бути меншими, ніж купити новий тролейбус в іншого виробника на українському ринку. Адже справа виготовлення тролейбуса –це ще й створення додаткових робочих місць. Якщо в перспективі запустити скрізь такі тролейбуси, то за рік вдасться зекономити 100 тис. грн на кожному з них.

Також міський голова зазначив, що після того, як тролейбус вийде на лінію, буде оголошено конкурс на назву, так як це було з трамваями «VinWay». 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.