П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Інноваційна освіта для малюків у школі "Вaby art"

Vinnytsia-future дізналась, що 2018  року на Вишеньці розпочала діяти група раннього розвитку «Baby-Art». Там дітей навчають творчості, розвиваючи праву півкулю головного мозку, яка відповідає за емоції, інтуїцію, креативність тощо.

Одна із мам Анна Оксанова коментує:

«Штука класна! З дітьми займаються ще викладачі, тобто дитина переключає свою увагу ще на когось!»

Заняття розраховані на дітей від 3 місяців до 3 років. Також до них активно долучають матусь. Діти разом з ними витанцьовують, грають на музичних інструментах та бавляться.

Викладачі намагаються підлаштовувати заняття під дітей. Група маленька (поки вона складається з 10 малюків).  В процесі занять діти стають більш відкритими, що допоможе їм адаптуватися згодом до дитячого садка.

Тетяна Заїчко (директор школи) стверджує, що в Україні  ідея школи для малюків є новою, оскільки її колеги запозичували досвід німецького проекту. Концепція вимагала дотримання певних вимог (санітарних, фахових) тощо. Однак ця ідея сподобалась меру міста Сергію Моргунову і невдовзі для діток облаштували клас зі спеціальними меблями, іграшками та інструментами.

Викладачі працюють за власною програмою. Комплексне заняття складається із образотворчого мистецтва, ритміки та музики. Усі заняття проходять в ігровій формі. За допомогою них дітки вивчають кольори, розвивають дрібну моторику рук тощо.

Навчають малечу два рази на тиждень. Щоб записатися на заняття, потрібно взяти у сімейного лікаря довідку про стан здоров’я дитини та мами. Наразі у школі з нетерпінням чекають на поповнення. Місяць таких занять коштує 220 гривень. Дирекція також дозволяє приходити на пробні уроки, щоб поспостерігати як дитина себе поводить і чи почуває вона себе комфортно  у колі інших.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.