Четвер, 18 Квітня, 2024

Вінницькі хірурги будуть застосовувати робота da Vinci під час операцій

Vinnytsia-future повідомляє, що вінницькі лікарі відтепер мають нового технічного помічника – робота-хірурга daVinci. Найцікавішим, що першим в Україні «Да Вінчі» з’явився саме у Вінниці у медичному центрі «Інномед».

Працювати на daVinci – це мрія багатьох хірургів, і наразі в Україні вона збулась! Клініка «Інномед» пишається,  що вона зробила це першою в Україні. І це при тому, що у світі за допомогою таких роботів майже 20 років виконують мільйони унікальних операцій з порятунку життя людей.

Роботизована система da Vinci – невід’ємна частина обладнання голвних клінік США, Ізраїлю, Німеччини. Тож для України – це  початом нової ери хірургії в Україні – роботичної!

Вінницький медичний центр на сторінці у Facebook, повідомляє, що вже заплановані перші операції за допомогою робота-хірурга.

DaVinci – це винахід науковців з Американського космічного агентства NASA. Робот допомагає хірургові, пропонуючи йому можливість робити більш точні і чіткі рухи.

Система da Vinci має 3D HD відеосистему та крихітні інструменти, які згинаються і обертаються набагато краще, ніж це може зробити людська рука. В результаті, da Vinci дозволяє хірургу працювати з поліпшеним оглядом, точністю і контролем.

Апарат не приймає самостійних рішень і не координує хід операції, кожен аспект хірургічного втручання, як і раніше, знаходиться тільки під контролем лікаря.

В багатьох країнах світу така хірургія вже багато років доступна, але, на жаль, була недоступна в Україні. Тепер українцям, що потребують роботизованої хірургії не потрібно шукати клініки за кордоном – це доступно вдома.

Хірурги Андрій Григоренко та Руслан Церковнюк пройшли навчання роботизованої хірургії в провідних клініках Європи та Сполучених штатів Америки. Саме вони виконуватимуть перші операції і випробують DaVinci в роботі.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.