Субота, 20 Квітня, 2024

У Вінниці почали облаштовувати спортивні майданчики для дітей з вадами

За інформацією vinnytsia-future вінницькі дитячі майданчики почали перелаштовувати, щоб на них могли гратись діти-інваліди. Їх обладнали спеціальним обладнанням і стендами з мовою жестів.

У Вінниці також збираються продовжити робити доступнішими чимало об’єктів міста для людей з інвалідністю. Особливо не забувають за дітей, яким потрібні гойдалки чи ігрові майданчики. Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради. Про інженерно-транспортні зміни в інфраструктурі відповідає комітет забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Впродовж 2018 року на п’ятьох дитячих майданчиках (вулиці Марії Гавриш, Брацлавська,  Лялі Ратушної, Стрілецька) вже встановили стенди з азбукою жестів для спілкуванню з дітьми, які мають вади слуху. Допомогу міській раді надавала громадянська організація «Гармонія».

Директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик також повідомив, що на інших шістьох майданчиках встановили спеціальне обладнання для гри й фізичного розвитку дітей. Вінниччани змогли уже побачити і випробувати бруси-турніки, вертикальні штанги, нові пісочниці, стійки для стрітболу тощо.

Також Григорій Пурдик зауважив, що проектування дитячих та спортивних майданчиків завжди  наперед узгоджують з ГО «Гармонія» , а саме яке обладнання і де краще його встановити територіально.

На 2019 рік заплановано також облаштувати вулиці міста пандусами, а на зупинках громадського транспорту розмістити  тактильну плитку, також світлофори обладнають звуковими сигналами, які повідомлятимуть про зелене світло. Модернізують і тролейбуси з низьким рівнем підлоги, тому що нових транспортних засобів поки недостатньо.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.