П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Готель "Південний Буг" продали за 34 млн грн новому власнику

Як дізналась vinnytsia-future.com.ua у Вінниці на аукціоні продали готель «Південний Буг», що знаходиться неподалік набережної Рошен. Раніше мерія оцінила вартість комплексу у 33 мільйони 792 тисячі гривень. Однак хмельницьке товариство «Агро Дельта Плюс» запропонувало суму 34 мільйони 130 тисяч 245 гривень. Головним його конкурентом була вінницька компанія «Корпорація Максимум» (запропонувала 33 мільйони 792 тисячі 322 гривні).

Зазначимо, що раніше на сайті вінницької міської ради до майбутнього власника комплексу висунули ряд вимог:

  • Будівлю мають реставрувати відповідно до концепції «Зеленої милі» (площі зелених насаджень від Залізничного вокзалу до зупинки Героїв Чорнобиля). Готель, який знаходиться поруч, повинен візуально доповнювати відреставровану територію.
  • Зберегти робочі місця (це 36 працівників) або навіть збільшити їхню кількість.
  • Закінчити реставраційні роботи не пізніше двох років після приватизації споруди.

Нагадаємо, що це не перша спроба продати будівлю. Десять років тому урядовці просили меншу суму – 17 млн. грн., однак справа тоді не вирішилась, бо не було охочих купувати.

«Південний Буг» – це комплекс готелю та ресторану на площі понад 10 тис. метрів квадратних. Цікаво, що землю новому власнику не продаватимуть, а лише дадуть в оренду.

Чимало вінничан після цієї новини зітхнуть з полегшенням, адже зовнішній вигляд примари-готеля лише відлякував потенційних туристів. Ревізор Фреймут зафіксувала тут найбільше павутиння за весь час існування проекту. Будівля введена в експлуатацію майже 50 років тому і вже давно потребує ремонту.

 

 

 

 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.