Четвер, 2 Травня, 2024

На березі Південного Бугу збудують торговий центр

Нагадаємо, раніше виконавчим комітетом Вінницької міської ради було підготовлено документацію щодо прийняття рішення про внесення змін до детального плану лівобережної частини набережної від вул. Чорновола до центрального мосту через річку Південний Буг та території по вул. Чорновола. Даний документ є першочерговим кроком для розробки проекту згідно якому реконструюють набережну та територію півострова «Бригантина», про це повідомляє “vinnytsia-future.com.ua”.

Олександр Рекут – головний архітектор міста Вінниця, розповів, що ще в 2012-му році був затверджений детальний план даної території. Тоді був інвестор, який планував збудувати на території півострову центр сімейного дозвілля. 

З часом плани щодо забудови «Бригантини» отримали певні зміни. У зв’язку з цим розроблювалась та наразі затвердилась нова документація. Згідно з якою передбачене, не лише будівництво на «Бригантині», а й проведення реконструкції набережної. Зараз у Вінниці на півострові «Бригантина» планують побудувати торговий центр. Нещодавно виконавчий комітет Вінницької міської ради прийняв рішення щодо будівництва нового торгового центру на півострові Бригантина. Рішенням забудовнику надається дозвіл на розробку проектної документації щодо будівництва споруди, із загальною площею забудови трохи більшою, ніж 18 тисяч квадратних метрів, на земельній ділянці близько 2,1 гектара .

Згідно з планами, це має бути триповерхова будівля, на території якої розташують супермаркет, фудкорт, кінотеатр, спортивний клуб, парковку, магазини та офіси. Паркінг планують розмістити на двох поверхах, загалом він буде вміщувати близько 800 машин. Сьогодні на території, де буде проводитись будівництво, зберігаються старі елементи Київського мосту, про ремонт якого ми вже писали. З часом їх вивезуть та розпочнуть проводити підготовчі роботи.
 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.