П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Арка буде без «Щедрика». Подробиці ремонту головного входу в Центральний парк ім. Горького

Ремонт центрального входу в головний міський парк ім. Горького почали в червні 2018 року. Першочергово замінили «грибочки» та сходи, головний символ входу в парк – арку капітально відремонтували, шпиль відвезли на ремонт. Спочатку планувалось переробити композицію входу згідно до тематики «Щедрика» Миколи Леонтовича — викласти плитку так, щоб вона утворила малюнок: нотний стан, ластівку та скрипковий ключ. Однак, наразі від цієї ідеї відмовились та вирішили залишити арку в такому ж вигляді як вона є, лише оновити, повідомляє «vinnytsia-future.com.ua».

Головний підрядник реконструкції –  товариство «Олеріт», яке робило в місті реконструкцію третьої черги проспекту Космонавтів та площі Могилка. Працівники якого в перші тижні роботи демонтували облицювання основи під арку та зняли стару плитку. Пізніше розібрали старі сходи та почали копати траншеї під новий водопровід який буде постачати воду у фонтан. Наразі працівники укладають нові сходи, які виготовлені з гранітного каменю, що пройшов термообробку та має певні нерівності на поверхні, щоб взимку не було слизько. Для цих сходів монтували нову спеціальну основу.

Віктор Палійчук – виконроб товариства «Олеріт» розповів, що старі «парасольки», які були поряд з аркою, замінили на нові з нержавійки, адже вони вже були в аварійному стані. Поруч з ними збудують невеликий фонтан, основу під який наразі роблять. Також виконроб прокоментував ситуацію щодо строків, каже, що мають встигнути, тому що працюють на об’єкті  взагалі без вихідних.

Нагадаємо, реконструкція головного входу в парк, згідно з документацією, коштує понад 14,5 мільйонів гривень. На сайті публічних закупівель ProZorro опублікували додаткову угоду, згідно з якою будівельники мають завершити свою роботу до 30 листопада.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.