Четвер, 28 Березня, 2024

Чому у Вінниці хочуть відкрити інклюзивний центр для дітей?

Як інформує vinnytsia-future, у Вінниці мають на меті організувати ще один інклюзивно-ресурсний центр для дітей. Таку постанову прийняли 13 червня у виконавчому комітеті Вінницької міської ради.

Місто має вже подібний центр, що працює  в районі Вишеньки. Заклад забезпечує умовами дітей з особливими потребами, адаптує їх до соціуму, зокрема до перебування в дитячому садочку, навчання у школі і здобування спеціальності в професійному училищі.

У першому центрі уже надають допомогу не  тільки дітям з сповільненим розвитком, а й також  тим, у кого, навпаки, інтелектуальний розвиток випереджує вік. Їх одразу орієнтують на школу, щоб не було нудно з ровесниками у дитячому садку.

Спочатку персонал закладу визначає особливості розвитку дитини, її потреби, вираховує коефіцієнт інтелекту, а потім розробляє методичні рекомендації для індивідуальної програми навчання. З дітьми працюють професіонали різних напрямків: логопеди, психологи, дефектологи.

Голова Департаменту освіти ВМР Оксана Яценко заявила, що одного такого закладу мало для Вінниці. Тому рішенням вінницької влади стала пропозиція відкрити подібний ресурс на іншому березі міста. Орієнтовно це планують зробити цього року у вересні .

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.