Субота, 20 Квітня, 2024

Що потрібно знати вінничанам про обслуговування внутрішньобудинкових мереж

Тепловики продовжують знайомити жителів Вінниці з роботою підприємства в напрямку проведення комісійного обстеження будинків, мешканці котрих звертаються з приводу виникаючих проблем стосовно надання послуг. Про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua».

Як повідомляють на підприємстві, обстеження проводились разом із представництвом управління компаній. Адже теплопостачальне підприємство несе відповідальність тільки за справність зовнішніх мереж, що знаходяться за територією житлових будинків. А щоб провести перевірку справності системи всередині будинку потрібно, аби були присутні фахівці з керуючих компаній.

Майже у всіх перевірених багатоповерхових будинках виявили проблеми з наданням послуг, через те, що внутрішньобудинкові системи виявилися несправними. Зокрема, це стосується будинків за такими адресами: вул. Гальчевського, буд. 62, вул. Городецького, буд. 11, вул. Замостянська, буд. 42, вул. Київська, буд. 44, просп. Космонавтів, буд. 42, 53, вул. В.Порика, буд. 16, пров. Перший Київський, буд. 66, пров. К. Широцького, буд. 18, Хмельницьке шосе, буд. 83.

Всім керуючим компаніям, котрі обслуговують вищевказані будинки, видали припис на виконання даних робіт.

Звертаємо увагу, що теплопостачальні підприємства не мають повноважень для здійснення впливу на невиконання робіт керуючими компаніями. Мешканці будинку, котрі є співвласниками будинку (а це в тому числі і внутрішньо будинкові мережі) самі вибирають керуючу компанію, котра обслуговуватиме і будинок, і всі мережі, котрі знаходяться всередині нього.

“Згідно зі статтею 382 Цивільного кодексу України усі власники квартир і нежитлових приміщень в багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Внутрішньобудинкові системи також є невід’ємною частиною цих будинків, співвласниками котрого є власники кожної з квартир!

Мешканцями будинку може укладатись спільний договір з керуючою компанією, згідно з яким керуюча компанія зобов’язується надавати такі послуги: санітарно-технічне обслуговування та обслуговування мереж всередині будинку, утримування на балансі відповідного майна, забезпечення керування цим майном і відповідальність за його експлуатацію відповідно до чинного законодавства (Закон України « Про житлово-комунальні послуги »Розділ IV стаття 13)”, – повідомлять в КП “Вінницяміськтеплоенерго”.

Для довідки: Щорічно перед тим, як починається опалювальний сезон, підприємством проводяться обстеження усіх будинків. За результатами перевірок перед початком опалювального сезону 2018-2019 років тільки 37 житловим будинкам вручили акти готовності, а у 1073 будинках виявили проблеми, котрі повинні вирішити керуючі компанії.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.