Четвер, 2 Травня, 2024

Вінницький ринок праці у ІТ-сфері

Розвиток інформаційних технологій у світі можна назвати стрімким. Лише за останні двадцять років люди практично перестали користуватись провідними телефонами та перейшли на смартфони, які мало чим поступаються персональному комп’ютеру. Нині комп’ютерними системами оснащені не лише телефони та ноутбуки, але і пральні машини, чайники та, навіть, цілі будинки, якими можна керувати через смартфон. Процес повної діджиталізації світу відкрив нові високооплачувані професії у сфері інформаційних технологій. Далі на vinnytsia-future.

Провідні ІТ-компанії Вінниці

Вінниця входить у п’ятірку міст, де найкраще розвинений бізнес ІТ-технологій в Україні. Нині в місті власні офіси мають 24 зарубіжні та вітчизняні компанії. Серед них команда експертів електронної комерції Astound Commerce, яка займається повним спектром послуг від розробки дизайну до операційної аналітики, щоб клієнтам не довелось шукати інших виконавців. 

Найбільша ІТ-компанія України “Інфопульс Україна”, в якій працює більше півтори тисячі спеціалістів. Компанія може похвалитися довготривалою співпрацею з клієнтами, річний оборот яких перевищує мільярд доларів. Керівництво “Інфопульс Україна” пишається тим, що змогли знайти для співробітників  баланс між особистим життям та професійним зростанням.  Також у Вінниці знаходиться офіс компанії  Delphi Software, яка знаходиться на ринку програмного забезпечення вже 25 років. Вони також працюють на принципах довгострокового співробітництва зі своїми клієнтами та надають супровід повного циклу: від ідеї до її реалізації, а також подальшого обслуговування. 

Ще один торговий промисловий холдинг України Fozzy Group вирішив розмістити свій офіс в одному з найкомфортніших для проживання міст України. Ця компанія поєднала унікальні технології, творчий підхід та принцип постійного самовдосконалення, щоб надавати клієнтам найкращий продукт на ринку послуг інформаційних технологій. Також у Вінниці діють компанії Avenga, Viseven Group, Plexteq та інші. 

Скільки заробляють вінницькі ІТ-шники

Одним з найвагоміших факторів, чому багато мешканців Вінниці переходять працювати у сферу просування інформаційних технологій, є висока конкурентоспроможна зарплата для співробітників. Нині в ІТ зайнято близько 2000 мешканців Вінниці. Це відносно невеликий показник зайнятості, адже щороку місцеві вищі навчальні заклади випускають близько 700-800 спеціалістів. Чим вище рівень програміста, тим більше конкуренції в сфері їх спеціалізації, але гарним бонусом є відповідний рівень оплати праці. 

Всього у сфері інформаційних технологій є три рівні, відповідно до яких формується показники середньої заробітної плати. У більшості випадків оплата роботи відбувається у безготівковому форматі та у іноземній валюті. Середньостатистичний працівник рівня junior у Вінниці заробляє близько 450-700 доларів, на рівні middle зарплата 900-1500 доларів, а найбільше заробляють програмісти senior – від 1900-2600 доларів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.