Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Вінниці планують збудувати копію “Варшавського замку”

Наприкінці травня департаментом комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради було опубліковано тендер на продовження ремонту по вулиці Замостянській. Перелік робіт включає в себе пункт стосовно спорудження фундаменту під «Варшавський замок». Про це повідомляє «vinnytsia-future.com.ua»

Розмістити в перспективі об’єкт малої пластики «Варшавський замок» планують на розі вулиць Замостянської та Стрілецької, а саме в пішохідній зоні на алеї по Стрілецькій. Саме цей район містяни нарекли «Варшавою».

На даний момент створено лише ескізну пропозицію арт-об’єкта. Це скульптурна композиція у вигляді зменшеної копії Варшавського замку. Проте, через те, що необхідно доопрацювати та визначитись із остаточним варіантом проектної пропозиції, будь-яких візуалізацій або описів проекту зараз немає. До того ж ще не встановили термін на будівництво дублікату замку.

Вочевидь, мова йде про копію Королівського замку у Варшаві. Це бароково-класичний замок, що розташовується на Замковій площі у Варшаві. Справжній замок спалили та пограбували німці у 1939 році та вщент знищили у 1944. Уже 1971 року він був відбудований та реконструйований. Наразі Королівський замок перетворився в  музей та отримав статус пам’ятки історії та культури Польщі. Його також внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Нагадуємо, що реконструкційні роботи на вулиці Замостянської тривають з весни 2018 року та відбуваються у дві черги. Відповідно до останнього тендеру, реконструкція другого відрізку, а саме від вулиці Стеценка до Стрілецької, має завершитсь весною 2020 року. Раніше повідомляли, що після Замостянської, розпочнуть реконструкцію алеї по вулиці Стрілецькій.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.