П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Реставрація Палацу дітей та юнацтва і садочка № 26 у Вінниці

Мер Вінниці Сергй Моргунов розповів у себе на сторінці у фейсбук, що міська рада планує виділити кошти на реконструкцію і утеплення Палацу дітей та юнацтва, який знаходиться на Хмельницькому шосе. У цьому дитячому закладі розвинена мережа різних напрямів діяльності і постійно багато відвідувачів. У Палаці дітей та юнацтва займається близько 5 тисяч дітей. Це один з найбільших позашкільних дитячих закладів України.  Зазначимо, що будівля Палацу дітей та юнацтва будувалася майже п’ятдесят років тому методом «комсомольського будівництва».

Vinnytsia-future інформує, що зараз будівля перебуває не в кращому стані. Тому депутати міськради ухвалили  рішення про роботу над проектом документації. У їхніх планах спочатку утеплити дах, а потім – стіни будівлі.

Також на днях Департамент капітального будівництва Вінницької міської ради на своєму сайті розмістив тендерне оголошення про модернізацію садочка № 26 («Веселка»), що на Київській. Переможець тендеру повинен виконати ряд реставраційних робіт.

В середині будівлі потрібно оновити штукатурку, пофарбувати стіни. Також мають здійснити загальні роботи: ремонт цегляної кладки стін, кладка окремих ділянок цегляних стін, очищення від корозії, шпаклювання, підсилення цегляних стін стальними обоймами тощо.

Також заплановано теплоізоляцію фасаду і горища мінеральними плитами та пінопластом, обробка фасадів декоративним розчином.

Щодо покрівлі та даху, тут передбачено влаштувати вогнезахист та підшивання стелі металопрофілем, забезпечити блискавкозахист і водостік, змонтувати пожежні сходи тощо. Територію навколо дитсадка забудовник має заасфальтувати.

Взяти участь в тендері забудовникам можна до14 березня. Згідно з документацією, реставраційні роботи мають розпочати протягом десяти днів з дня підписання договору та закінчити до 1 вересня 2019 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.