Четвер, 18 Квітня, 2024

Міська рада створила підприємство "Агенція просторового розвитку"

За інформацією vinnytsia-future у міській раді визначили, що Вінниця через значну кількість просторових проектів та для налагодження інвестиційного клімату й залучення іноземних фахівців потребує окремого стратегічного органу. Ним стала «Агенція просторового розвитку». Власне, вона почала ще діяти із лютого 2017 року як підрозділ структури «Інститут розвитку міст». Проте рішенням ради цей орган став окремим комунальним підприємством, що виконуватиме завдання з інтегрованого міського розвитку.

Цьогоріч учасники КП «Агенція просторового розвитку» працюватимуть над концепцією розвитку прибережних територій (алея 12,7 км) зі створенням двох прибережних лінійних парків (лівий берег Бугу від водоканалу до Сабарова), та моделі розвитку району Замостя. Однак спочатку вони повинні виконати експертний  підсумок першої черги реконструкції вулиці Замостянської.

У планах КП на 2019 рік є ще проведення національного архітектурного конкурсу стосовно трансформації території між Будинком офіцерів та будинком побуту «Ювілейний».

Ставить підприємство плани і на 2020 рік: реконструкції проспекту Коцюбинського, мікрорайону Тяжилів, історичного центру міста, парку «Дружби народів» тощо.

Також Вінницька міська рада схвалила Концепцію інтегрованого розвитку міста до 2030 року,  де програма «Місто збалансованого просторового розвитку» зазначає більше 30 проектів. У повідомленні йдеться, що їхній фаховий супровід також буде обов’язком новоствореного підприємства «Агенція просторового розвитку» при співпраці з профільними департаментами міської ради та іншими інституціями.

Наразі КП здійснює авторський нагляд та супроводжує процес реалізації великих міських проектів (зокрема, реконструкції вул. Замостянської та головного входу до Центрального парку).

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.