П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Вінниці обговорили фінальну концепцію відновлення парку "Хімік"

23 лютого урбаністи та архітектори міста Вінниці обговорили концепцію перетворення замостянського парку «Хімік». Після проведення у Hub Змістів Архітектурної майстерні «Створення парку «Хімік»: від концепції до об’єкту» Інститут розвитку міст обрав переможця з трьох команд. Перемогла ідея одеської команди (Чернат Євген, Чернат Ганна, Варваніна Анастасія, Боровик Дар’я).

Vinnytsia-future зауважує,що фінальній концепції передували обговорення, які відбувались в парку, консультації з міжнародними фахівцями, урбаністичний аналіз території, та створення бачення.

Одеські розробники назвали свій проект «Хімія соціальних зв’язків» та уявно  поділили парк на зони:

  • «Вибух» – місце дитячої та спортивнї активності;
  • «Реакція» – простір центральної алеї і ключової локації (максиальна мобілізація);
  • «Розчинення» – максимальне збереження відчуття природи, де можна усамітнитись.

Центральна локація ділитиметься на дві зони –дитячий майданчик та зону відпочинку поруч з альтанкою. Її лавочка матиме назву «лава добросусідства» і символізуватиме об’єднання мешканців. А в дитячій зоні змонтують пісочницю, інклюзивну карусель, лазальні колоди, штучний гумовий пагорб, помост-сцену тощо.

Головну алею модернізують завдяки клумбам нової конфігурації. Таким чином підготовлена концепція реалізує кілька майданчиків: мультифункціональний, дитячий та спортивний

Аліна Дяченко (директор «Інституту розвитку міста» зауважила:

«Фінальне рішення максимально враховує побажання користувачів парку та справді може претендувати на те, щоб стати їх Парком Мрії».

Наостанок також додамо, що вінницькі архітектори також пропонували свою ідею. Їхнім рішенням було створити дороги у формі хімічних елементів. Простим жителям також можна долучитись до концепції. На їхній вибір залишили дошки оголошень, музичне оформлення та інші деталі парку.

На реконструкцію парку Вінницька міська виділила 50 тис. євро. Загалом вартість парку обійдеться у суму близько 3 млн грн.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.