Четвер, 18 Квітня, 2024

Реконструкція вінницького аеропорту вартістю понад 2 млрд гривень

У Вінниці найближчим часом планують реконструювати вінницький аеропорт у Гавришівці (7, 5 км від залізничної станції).

Як зазначила vinnytsia-future.com.ua потреба оновлення виникла у зв’язку з розвитком авіасполучення з іншими містами України та Європи.

Міський голова Сергій Моргунов підкреслив:

«Надзвичайно масштабний і стратегічний для розвитку міста проект… Це дасть нам можливість розвивати туристичний і економічний потенціал міста».

Планують відновити злітну смугу, світло-сигнальну систему та інші об’єкти аеропорту.

Загальна вартість реконструкції аеропорту коштуватиме понад 2 мільярди гривень.

Під час робіт летовище працювати не буде. Однак керівник Держагентства інфраструктурних проектів Микола Божко зазначив, що до кінця 2019 року уже можна буде здійснювати рейси.

Реконструкція відбудеться у два етапи. Перший етап триватиме протягом цього року (вартує 1 млрд 13 млн гривень). Другий триватиме 18 місяців, приблизно до 2020 року (на нього виділили 1 млрд 202 млн).

На сьогодні аеропорт ще працює. Дата його тимчасового закриття поки невідома. Про це повідомив керівник летовища Ярослав Мазурець:

«Станом на сьогодні рейси виконуються, з міжнародного аеропорту «Вінниця» як вилітають, так прилітають».

Загалом на сайті Міністерства інфраструктури України зазначено, що результатом реконструкції буде вихід на якісно новий рівень повітряного сполучення з можливістю приймати літаки класу D, підвищення пропускної здатності аеропорту до 6 млн. пасажирів на рік, збільшення кількості рейсів у 5, 6 рази та зростання зовнішньоекономічного співробітництва.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.