Вівторок, 19 Березня, 2024

У лютому до Вінниці привезуть обладнання для електронних квитків

За інформацією vinnytsia-future у лютому до Вінниці прибуде перше обладнання зі встановлення електронних квитків у громадському транспорті. Про це повідомило КП «Вінницякартсервіс». Нагадаємо, що електронний квиток виглядатиме як пластикова картка із чіпом, яку пасажири зможуть поповнювати коштами. Придбати її можна буде в певних торгівельних точках. Вартість становитиме приблизно 2 долари. Пільговим категоріям електронні картки видадуть безкоштовно в «Прозорих офісах».

Сама оплата здійснюватиметься за допомогою валідаторів – пристроїв для зчитування грошей з квитка. Крім того, валідатори матимуть функції розрахунку банківською карткою або через смартфон, який містить NFC-технологію. Готівку одразу не будуть скасовувати, однак паперовий квиток коштуватиме дорожче (це мотивуватиме вінничан швидше переходити до нововведень). Кондуктори також будуть працювати ще певний час на лінії, щоб пояснювати правила оплати.

Ще 11 січня представники підприємства «Вінницякартсервіс» відвідали в Чехії компанію «Mikroelektronika», яка займається виготовленням валідаторів та бортових систем. Саме ця фірма у березні минулого року виграла тендер на встановлення автоматизованих систем оплати з-поміж 109 інших компаній із 17 країн світу. Перевагою її було те, що вона запропонувала найнижчу ціну. Із технікою цієї марки співпрацюють 40 країн світу, що доводить її успішність на міжнародному ринку. Експерти перевірили готовність обладнання і затвердили погодження на його транспортацію до Вінниці.

Також нагадаємо, що вже визначено логотип майбутнього електронного квитка. В передумові його створення висувались певні вимоги: 1) асоціація із містом та його прогресивністю; 2) невелика кількість кольорів із акцентом на червоному; 3) актуальність для різних соціальних і вікових груп населення; 4) легке відтворення в різних масштабах (на блокнотах, ручках тощо). Перемогу і грошовий приз (5000 грн) тоді здобула Дарина Дробаха, логотип якої символізував “кольоровий» рух” транспорту у Вінниці. ЇЇ проекту вінничани надали перевагу шляхом онлайн-голосування.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.