Субота, 27 Квітня, 2024

На Вишеньці зведуть чотириповерховий торгово-офісний центр

За інформацією vinnytsia-future поруч з ринком «Юність» зведуть новий торгово-офісний центр поблизу житлових будинків. Архітектор Віталій Плясовиця повідомив на сторінці у фейсбуці, що будівля матиме чотири поверхи, загальна площа – 3 тисячі квадратних метрів. Перший поверх планують облаштувати для торгівлі, а решта – офісні приміщення  різних організацій.

Проте архітектор зауважив, що співвідношення площі для торгівлі та для офісів може бути зміненим за бажанням замовника. Тому на разі роботи виконуватимуть максимально універсально. У цьому і є найбільша складність – зробити будівлю «фрі спейс», щоб потім на стадії завершення власник міг запропонувати оренду будь-кому.

Уже відомо, що будівлю планують звести з усіма необхідними зручностями, а для людей на візках встановлять пандуси. Всередині центр облаштують двома ліфтами. Навколо  торгового центру облаштують тимчасовий проїзд, а на території висадять газон, частково буде озеленено і сам фасад нової будівлі. 

Також архітектор звернув увагу на те, що всі поверхи будівлі різні за висотою: перший – найвищий, інші – дещо менші (кожен –менший за попередній). Це продумано для того, щоб не затемнювати сусідню житлову дев’ятиповерхівку.

Загалом проект розробляли з червня 2018 року.

Роботи на об’єкті розпочались на початку березня, станом на сьогодні на території майбутнього центру встановлено огородження, для наступного етапу – зокрема влаштування котловану – очікують на більш сприятливі погодні умови. Також там є підземні води, а потрібно їх відвести. За будівництво відповідає торговий дім «Вінтрастінвест». Будівництво планують закінчити рівно через рік.

Сучасна будівля прикрашатиме проспект і наблизить до завершення комерційної забудови від Келецької до вулиці Порика.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.