П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В кінотеатр "Родина" закуплять нову техніку та встановлять 3-D систему

Vinnytsia-future повідомляє, що на кінотеатр «Родина», який розташований в центрі міста, наразі чекає технічне оновлення. Зараз розігрують тендер вартістю понад півтора мільйони гривень на встановлення техніки. Подавати заявки на участь можна до 15 березня.

За гроші планують закупити кінообладнання: компактний для Digital cinema DLP-кінопроектор Barco DP2K-6E Alchemy для екранів шириною до 7,5 м, інтегрований медіа сервер від Barco,  що транслює цифрове кіно в розмірі 2К і 4К та три накопичувачі по 1 ТБ SATA (чи відповідник).

Із технологічних приладів у «Родині»  з’являться джерело безперебійного живлення для проектора  (потужність лампи до 3 кВт), станіна для цифрового кінопроектору, матеріали для монтажу, затемнювач тощо.

Але найбільшим ноу-хау кінотеатру стане поляризаційна система 3D і також 2000 пасивних стереоскопічних окулярів з круговою поляризацією.

Оновиться і акустична система. Планують встановити заекранну акустичну систему, сабвуфери та сурраунд.

Відповідно до тендерного договору, переможець повинен змонтувати та налагодити цифровий проектор, виконати ряд робыт з iнсталяцiї та налаштування кінопроцесора тощо.

Директор кінотеатру Галина Бондар розповіла, що останній  раз в кінотеатрі  техніка оновлювалась ще 1990 році (що далеко як в історичному, так технічному плані).  Саме нові прилади дадуть можливість показувати стрічки у цифровому форматі та  розширити ряд фільмів у прокаті.

А це означає, що  кінотеатр зможе показувати всі фільми, які виходять на великому екрані. Директор підсумовує:

«Ми навіть зможемо отримувати фільми першим екраном або йти другим екраном разом з кінотеатром Коцюбинського!»

Отже, невдозі на кінотеатр очікує  осучаснення,  що допоможе йому на рівні конкурувати з іншими розважальними закладами міста.

Нагадаємо вам також, що, окрім показу фільмів у прокаті, кінотеатр, виконує функцію мистецького майданчика, де періодично відбуваються кінофестивалі та різноманітні заходи, присвячені відомим людям – митцям, артистам, літераторам тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.