Четвер, 28 Березня, 2024

На вулиці Архітектора Артинова збудують "Альтмансквер"

Vinnytsia-future повідомляє, що 26 лютого у HUB Місто змістів відбулось обговорення ідей щодо концепції створення громадського простору «Альтман Сквер». Ініціатором зустрічі виступила громадська організація Культурний Кампус – Culture Campus. Вона запросила до участі в обговореннях діячів, які зацікавлені в існуванні подібного об’єкту. На захід був запрошений і Департамент маркетингу міста та туризму.

Ініціатором проекту та автором ідеї є Леонід Марущак. Він розповів присутнім про роль постаті Альтмана у вінницькій культурі та загалом проаналізував стан території між будівлями № 38 та 40 на вулиці Артинова. Як підсумок він виклав ідеї стосовно концепцу і вигляду скверу.

Натан Альтман був художником-кубістом, роботами якого були пейзажі, портрети, книжкова графіка, скульптура і декоративні рельєфи. Найвідомішими є портрети Анни Ахматової, ілюстрації до Старого Заповіту та антифашистські карикатури.

Тобто «Альтман Сквер» – це план розвитку території  шляхом  відновлення закинутої ділянки на вулиці Архітектора Артинова.

Розмова набула надзвичайної інтимності та глибокої сенсотворчості, тому що присутні розповідали про особисті історії, пов’язані з цим місцем, а також висували оригінальні ідеї та рішення щодо розбудови простору. Сквер має шанс стати привабливим об’єктом не тільки для мешканців, але й для туристів, які зможуть відчути унікальний ландшафт та архітектурне оточення на зеленому міському оазисі, познайомившись із найгеніальнішим художником Вінниці усіх часів.

Попереду довга спільна робота експертного кола та жителів середмістя. Усіх, хто має бажання долучитися до великого процесу перетворення, просимо звертатися Культурний Кампус – Culture Campus . Це організація у Вінниці, що реалізує мистецькі та освітні проекти в Україні. ЇЇ утворили активісти 29 листопада 2017 р. Однак вона уже встигла гучно заявити про себе, організувавши минулого року міжнародний літературний фестиваль «Острів Європи».

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.