Неділя, 28 Квітня, 2024

Як обрати мотоблок для дачі

Невеликий, але потужний мотоблок все частіше використовується, поступово набирає популярність. Даний пристрій є універсальним, для дрібного фермерського господарства це незамінна річ. Хороший та надійний, якісний мотоблок мотор сич можна придбати, він справиться з усім навантаженням, спектр задач дійсно широкий.

Види

Варто розібратися з тим, які є види даних агрегатів.

  1. Перший тип мотоблоку по типу потужності – легкий, котрий стане ідеальним вибором для площі в 15-20 соток, не більше. Його вартість сама дешева в порівнянні з іншими видами. До переваг варто віднести простоту використання, мобільність та нескладне технічне обслуговування. До недоліків вибору легкого мотоблоку відносять обмеженість в можливостях.
  2. Наступний тип приладу – середній мотоблок, котрий відмінно впорається з площею в 20-50 соток землі. Крім невеликої вартості, варто виділити також можливість установлення різноманітного навісного обладнання. Це хороший транспортний засіб. Серед недоліків вибору виділяють обмеженість їзди, засіб не призначений для виконання складних задач.
  3. Останній тип – тяжкий мотоблок, котрий зможе обробляти площу від 50 соток і більше. Можливості у даного агрегату величезні, він здатний декілька годин кожного дня працювати, виконуючи складні задачі. Моторесурс двигуна знаходиться на підвищеному рівні. Покупець зіштовхнеться з такими недоліками, як висока ціна агрегату. Для використання даного типу техніки необхідні спеціальні знання, мотоблок має великі розміри.

Рекомендації

Покупцю варто обрати мотоблок, враховуючи тип ґрунту оброблюваної площі. Якщо ділянка невелика, але земля все ж жорстка, тоді варто віддати перевагу агрегату тяжкого класу. Потужний дизель-мотор полегшить роботу, допоможе побороти жорстку землю.

В тому випадку, якщо навантаження, котре буде покладене на агрегат, буде постійним, краще обирати привід на солярці. Такий вибір позначиться не тільки на надійності, але і зекономить гроші.

Для домашнього використання, для дому, або дачі підійдуть легкі мотоблоки, але за умови, що земля буде зорана.

Завчасно визначте, для яких цілей вам потрібен буде агрегат, які об’єми робіт і як часто його доведеться виконувати. Таким чином, ви зможете визначитися з вибором, замовив найбільш оптимальний варіант. При необхідності завжди можна проконсультуватися.

Мотоблок

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.