П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Вінниці розпочато співпрацю з Українським центром культурних досліджень

Як повідомила  vinnytsia-future.com.ua у Вінниці голова ОДА Валерій Коровій та директор Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель підписали договір  про співробітництво.

Перед зустріччю Валерій Коровій зазначив, що співпраця із центром є досить продуктивною. Зокрема, в рамках реалізації культурних проектів у  малих містах у Тульчині організовано ряд заходів із вшанування пам’яті Миколи Леонтовича: реставровано музей та меморіальний комплекс видатного композитора, засновано симфонічний оркестр, а в грудні 2018 року започатковано хорову капелу Леонтовича.

Голова ОДА також висловив сподівання щодо подальшої культурної еволюції Вінниччини:

«Ми знаходимось на історичному етапі розвитку, і протягом 5 років ми станемо свідками кардинальних змін усталеного уявлення про Вінниччину, як провінційного регіону».

Співпраця реалізовуватиме  права громадян стосовно отримання культурних послуг  незалежно від місця проживання.

На сьогодні вже засновано  регіональні осередки  УЦКД  у  п’яти областях України, головне завдання яких сприяти Децентралізації в галузі культури.

У вересні 2018 у Вінниці створили таке представництво, що охоплює Хмельницьку, Житомирську, Рівненську, Одеську та Вінницьку області. Службовці контролюють виконання Державних галузевих законів і забезпечують методичний супровід креативної індустрії.

Створене представництво будуватиме культурно – економічну концепцію регіону завдяки функціонуванню семінарів чи тренінгів з питань креативної економіки та розробки мистецьких проектів  серед громад.

Активний обмін досвідом між різними закладами культури реалізуватиме виконання вимог ЮНЕСКО стосовно охорони Нематеріальної культурної спадщини.

Представник УЦКД  міста Вінниці Павло Третьяков повідомив, що на базі нашого осередку мають створити інформаційний центр за адресою  Театральна 15, де пересічним громадянам будуть дізнаватись про всі культурні заходи, які організовує УЦКД, та купуватимуть на них квитки.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.