П’ятниця, 29 Березня, 2024

Парк за крок до мрії: городянам дадуть змогу вирішити як має змінитися “Хімік”

Вже цього тижня пройде зустріч з приводу презентації та обговорення базової концепції реконструкції парку «Хімік», під назвою – “ Парк “Хімік” 2019: за крок до мрії ”, яка  відбудеться 17 листопада о 15:00, в Хабі «Місто змістів» (Пушкіна,11). Громадянам міста презентують існуючі на даний момент напрацювання щодо оновлення, над якими, до речі, працюють ще з весни, про це повідомляє vinnytsia-future.com.ua.

Під час заходу у жителів міста буде можливість прийняти безпосередню участь у створенні проекту реконструкції, адже вони залишатимуть власні пропозиції та відгуки щодо поліпшення планування території парку. ТМетою таких зустрічей є врахування думок відвідувачів парку. Також громадян ознайомлять з основними рішеннями щодо планування парку. Організатори зазначили, що влаштують фуршет та облаштують зону відпочинку для дітей, таким чином вони намагаються залучити до зустрічі якнайбільше вінничан.

Слід зазначити, що у квітні 2018 року комунальне підприємство “Інститут розвитку міст” почало вивчати громадську думку, щоб зрозуміти чого потребують мешканці, що живуть поруч з парком, та як використовують його територію. З цією ж метою влаштували три публічні обговорення.

В основу базової концепції парку “Хімік” полягли результати усіх проведених досліджень. У зв’язку з цим восени поточного року у межах проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні” парк “Хімік” обрали демонстраційним проектом.  Уряди Швейцарії та Німеччини для впровадження проекту надають консультаційну та фінансову допомогу у розмірі 50 тисяч євро. За умовами Вінницька міська рада зобов’язалась в свою чергу виділити не менше ніж 50 тисяч євро.

В подальших планах проведення цього ж року архітектурної майстерні, що називатиметься “Створення парку “Хімік”: від концепції до об’єкта”. Метою заходу є залучення архітекторів та ландшафтних дизайнерів, що пропонуватимуть свої творчі ідеї щодо поліпшення території парку. Кінцеву концепцію парку “Хімік” представлям мешканцям на початку 2019 року, вона врахує результати Архітектурної майстерні, після чого буде розроблено відповідну документацію та протягом літа планується реалізовати першу чергу проекту.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.