Четвер, 28 Березня, 2024

Більше 40 тисяч вінничан отримуватимуть субсидії готівкою

Від початку січня 2019 року працює механізм монетизації для жителів Вінниці, котрі перший раз звернулися по призначення субсидій. Він має на меті можливість розраховуватись готівкою за використані  житлово-комунальні послуги. Громадяни, котрим призначено субсидію, отримуватимуть гроші на банківський рахунок «Ощадбанку». Про це повідомляє “vinnytsia-future.com.ua”

Таку інформацію надає прес-служба Вінницької міської ради.

Валентина Войткова – голова департаменту соціальної політики міської ради говорить, що більше як 40 тисяч мешканців Вінниці одержать «живі» гроші відповідно до призначених субсидій. Тим, хто отримував субсидії в лютому, у березні перерахують грошовий переказ через державний банк «Ощадбанк». Пенсійний фонд виплатить пенсіонерам субсидії за лютий разом із виплатами пенсії за березень цього року. Після нарахування грошей, люди повинні будуть власноруч сплатити вартість спожитих послуг. Кошти, які зекономлять завдяки ефективному використанню ресурсів, залишатимуть споживачам для використання на власний розсуд.

6 лютого була прийнята постанову Кабінету Міністрів України №62 стосовно того, що  з  березня 2019 року, громадяни, яким  призначена субсидія від початку опалювального сезону, будуть отримувати  «живі» гроші. Тобто люди, яким нараховуються такі кошти, повинні самостійно оплатити за  спожиті житлово-комунальні послуги.

У департаменті соціальної політики кажуть, що вінничанам, яким нараховуються субсидії, не потрібно звертатись у Прозорі офіси міста. Нарахування здійснюватиметься автоматично.

Нагадуємо, що на Вінничині більше 85 тисяч громадян одержали монетизовані виплати компенсацій невикористаних коштів субсидій.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.